De welpen (7 t/m 11 jaar)                                                                               speltakteken welpen

De kinderen tussen de 7 en 11 jaar zijn de welpen. De leidraad voor de welpen is het jungleboek, zo heeft bijvoorbeeld iedere leiding een Jungle naam en worden er vaak spelletjes gespeeld die een link hebben met het verhaal. Op deze manier word de fantasie van de welpen geprikkeld en zit er altijd een duidelijke lijn in de opkomsten. 

Bij de welpen maken de kinderen voor het eerst kennis met verantwoordelijkheid en aansturen. De groep word onderverdeeld in subgroepjes van ongeveer 6 kinderen en dit noemen we een nest. Elk nest heeft zijn eigen kleur en in elk nest wordt iemand benoemd tot Gids en iemand tot Helper. De gids en de helper nemen het nest op sleeptouw en hebben de verantwoordelijkheid over het nest. De gids en de helper zijn logischerwijs vaak de kinderen die al wat ouder zijn en wat langer welp zijn. Op deze manier leren de kinderen om te gaan met verantwoordelijkheid en is het een opstapje voor het volgende onderdeel, de scouts. 

Spelletjes spelen, scouting technieken leren, hiken, gezellig samen zijn en knutselen zijn voorbeelden van wat de welpen doorgaans bezig houdt. Uiteraard zowel binnen als buiten. De welpen dragen hierbij hun uniform wat bestaat uit: een groene blouse, de groepsdas en bij voorkeur een spijkerbroek. Vies worden hoort erbij en kan altijd gebeuren dus de nieuwste kleren kunnen beter thuis blijven..

De welpen hebben iedere zaterdag ochtend opkomst van 10.00 uur tot 12.30 uur.

De welpen gaan de eerste week van de zomervakantie op zomerkamp. Dit gebeurt in een clubhuis ergens in Nederland waarbij de volledige leiding meegaat en een kookstaf. Ook heeft het kamp ieder jaar  een thema. Om de kinderen hierop voor te bereiden worden er gedurende het jaar weekendjes gepland en worden er regelmatig uitstapjes gemaakt.

 

welpen 

De leiding van de welpen bestaat uit Sahi (Sabien Pobuda), Jacala (Floor Dommershuijzen), Hathi (Mees Dekkers), Marala (Femke Durkstra), Chil (Kacper Dec) en Rikki-Tikki-Tavi (Milou Ceton) 

Bent u benieuwd of uw kind dit leuk vindt? Ieder kind mag altijd 3 keer meedraaien voordat het besluit of hij of zij op scouting wil. Voor meer informatie of inschrijven kunt u contact opnemen met het team van de welpen: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.