De welpen (7 t/m 10 jaar)

De ideale grootte van een horde is 24 kinderen. De horde kan een eigen naam hebben. Een welpenhorde wordt opgedeeld in subgroepen van 6 kinderen. Zo'n subgroep heet een nest. In ieder nest krijgen de oudste twee kinderen wat meer verantwoordelijkheden dan de jongere kinderen. De welp die aan het hoofd staat van een nest heet een Gids. De 2e persoon heet een helper. Ieder nest heeft een kleur.

De horde heeft iedere zaterdag ochtend opkomst van 10.00 uur tot 12.30 uur. De welpen dragen dan hun uniform, een groene blouse met de groepsdas. De Welpen halen hun inspiratie uit het Jungleboek, de namen van de leiding en veel andere termen komen allemaal daaruit.

De welpen gaan de eerste week van de zomervakantie op zomerkamp. Dit gebeurt in een clubhuis ergens in een Nederland waarbij de volledige leiding meegaat en een kookstaf. Dit kamp heeft ieder jaar weer een nieuw thema.

welpen

De leiding van de welpen bestaat uit Baloe (Edwin van Putten), Sahi (Sabien Pobuda), Raksha (Laura Dommershuijzen), Kaa (Milan Smit) en Jacala (Floor Dommershuijzen). Bent u benieuwd of uw kind dit leuk vindt? Ieder kind mag altijd 3 keer meedraaien voordat het besluit of hij of zij op scouting wil.

Voor meer informatie of inschrijven kunt u contact opnemen met de teamleider van de welpen: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.