Welpen (7 t/m 11 jaar)

De kinderen tussen de 7 en 11 jaar zijn de welpen. De leidraad voor de welpen is het Jungleboek. Zo heeft bijvoorbeeld iedere leiding een Jungle naam en worden er vaak spelletjes gespeeld die een link hebben met het verhaal. Op deze manier wordt de fantasie van de welpen geprikkeld en zit er altijd een duidelijke lijn in de opkomsten. 

Bij de welpen maken de kinderen voor het eerst kennis met verantwoordelijkheid en aansturen. De groep wordt onderverdeeld in subgroepjes van ongeveer 6 kinderen en dit noemen we een nest. Elk nest heeft zijn eigen kleur en in elk nest wordt iemand benoemd tot Gids en iemand tot Helper. De gids en de helper nemen het nest op sleeptouw en hebben de verantwoordelijkheid over het nest. De gids en de helper zijn logischerwijs de kinderen die al wat ouder zijn en wat langer welp zijn. Op deze manier leren de kinderen om te gaan met verantwoorelijkheid en is het een opstapje voor het volgende onderdeel, de scouts.

Spelletjes spelen, scouting technieken leren, hiken, gezellig samen zijn en knutselen zijn voorbeelden van wat de welpen doorgaans bezig houdt. Uiteraard zowel binnen als buiten. De welpen dragen hierbij hun uniform wat bestaat uit een groene blouse, de groepsdas en bij voorkeur een spijkerbroek. Vies worden mag bij ons en hoort erbij, dus de nieuwste kleren kunnen beter thuis blijven. Elke zaterdag tussen 10:00 en 12:30 hebben de welpen opkomst. 

De eerste week van de zomervakantie gaan de welpen op zomerkamp. Dit gebeurt in een clubhuis ergens in Nederland waarbij alle welpen leiding meegaat en wordt ondersteund door een kookstaf. Ook heeft het kamp ieder jaar een thema. Om de kinderen hierop voor te bereiden worden er gedurende het jaar weekendjes gepland en worden er regelmatig uitstapjes gemaakt. 

     

De leiding van de welpen bestaat uit Hathi (Mees Dekkers), Chil (Kacper Dec) en Rikki-Tikki-Tavi (Milou Ceton)