Explorers (15 t/m 18 jaar)

Bij de explorers is de tijd van opkomsten hebben zoals de leiding bedacht heeft helemaal voorbij! Explorers maken namelijk zelf hun programma en de tijd leiding is verledentijd. Bij de explorers spreken we namelijk van begeleiding en zoals de naam al doet vermoeden, begeleiden de begeleiders de explorers. 

Samen met je mede explorers bedenk je zelf want jullie gaan doen! De begeleiding ondersteund jullie daarbij en draagt zorg voor de veiligheid en ieders verantwoordelijk. Zolang het binnen de kaders is, is er van alles mogelijk. Heb je toffe ideeën om iets te maken? Of wil je graag dat ene spel spelen? Gooi het in de groep en voer het uit. Doordat de verantwoordelijkheid meer bij jezelf ligt, groeit je verantwoordelijkheidsgevoel in een mum van tijd. De explorers zijn dan ook een mooi opstapje tot het worden van leiding! Explorers hebben iedere zaterdagavond hun opkomst van 19:00 tot 22:00. Vaak wordt er voor die tijd gezamenlijk gegeten met andere leden en vrijwilligers. 

De explorers dragen tijdens officiële gelegenheden een brique (steenrood) blouse met de groepsdas en bij voorkeur een spijkerbroek. Tijdens de tweede week van de zomervakantie vind het zomerkamp plaats. Meestal gebeurt dit op een scoutingkampeerterrein ergens in Europa. Het programma wordt door de explorers zelf bedacht en uitgevoerd. Alles uiteraard onder toeziendoog van de begeleiding!

 

De explorers worden begeleid door Rick Pijbes, Eva Weerdmeester en Jelle Thomassen.