De explorers (15 t/m 18 jaar).                                                                                   explorers
                                                                                                                                                                                 

Bij de explorers is de tijd van opkomst hebben zoals de leiding bedacht heeft helemaal voorbij! Explorers maken namenlijk zelf hun programma en de tijd van leiding is verledentijd. Bij de explorers spreken we namelijk van begeleiding en zoals de naam al doet vermoeden, begeleiden de begeleiders de explorers. 

Samen met je mede explorers bedenk je zelf want jullie gaan doen! De begeleiding ondersteund jullie daarbij en draagt zorg voor de veiligheid en ieders verantwoordelijkheid. Zolang het binnen de kaders is, is er van alles mogelijk. Heb je toffe ideeën om iets te maken? Of wil je graag dat ene spel spelen? Gooi het in de groep en voer het uit. Doordat de verantwoordelijkheid meer bij jezelf ligt, groeit je verantwoordelijkheids gevoel in een mum van tijd. De explorers zijn dan ook een mooi opstapje tot het worden van leiding! 

Explorers hebben iedere zaterdagavond hun opkomst van 19:00 tot 22:00 uur. Vaak wordt er voor die tijd gezamenlijk gegeten.

De explorers dragen tijdens officiële gelegenheden een brique (steenrood) blouse met de groepsdas.

De explorers gaan de tweede week van de zomervakantie op zomerkamp. Dit gebeurt meestal op een scoutingkampeerterrein ergens in europa. Het programma wordt ook door de explorers zelf bedacht en uitgevoerd. Alles uiteraard onder toeziendoog van de begeleiding!

 

De explorers worden begeleid door Jeroen Martveldt, Rick Pijbes, Jelle Thomassen en Eva Weerdmeester.

Bent u benieuwd of uw kind dit leuk vindt? Ieder kind mag altijd 3 keer meedraaien voordat het besluit of hij of zij op scouting wil. Voor meer informatie of inschrijven kunt u contact opnemen met het team van de Explorers: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.