De scouts (10 t/m 14 jaar)

Hoewel er ook nog spelletjes gedaan worden, zijn de activiteiten meer gericht op het buitenleven en het leren omgaan met techniek, natuur en voor jezelf en elkaar zorgen dan bij de jongere speltakken.

De groep is verdeeld in patrouilles met een leider, ook wel de patrouilleleider genoemd of afgekort de PL. Tevens is er een helper van de patrouilleleider, deze wordt assistent patrouilleleider genoemd of afgekort APL. Zij hebben de verantwoordelijkheid over het groepje scouts en sturen hen ook aan. De scouts hebben iedere zaterdagmiddag opkomst tussen 14.00 uur en 17.00 uur.

De scouts dragen dan hun uniform, een beige blouse met daarbij de groepsdas.

Met hun patrouille doen zij ook mee aan de RSW, de Regionale Scouting Wedstrijden. Eindigen zij bij de RSW in de top 3 dan mogen ze naar de LSW, de Landelijk Scouting Wedstrijden.

De scouts gaan in de eerste week van de zomervakantie op zomerkamp. Dit gebeurt op een scoutingkampeerterrein in Nederland of België waar zij zelf hun tenten opzetten en ook zelf koken. De volledige leiding gaat mee deze week.

scouts

De leiding van de scouts bestaat uit Dex de Fijter, Paul Schlüter, Max Pijbes en Josje Ekelaar.

Bent u benieuwd of uw kind dit leuk vindt? Ieder kind mag altijd 3 keer meedraaien voordat het besluit of hij of zij op scouting wil.

Voor meer informatie of inschrijven kunt u contact opnemen met de teamleider van de scouts: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .