Wekelijks worden er bij Scouting Starrenburg opkomsten georganiseerd door een groot team van (jonge) vrijwilligers in de vorm van leiding. Veel van deze vrijwilligers zijn doorgegroeid vanuit de explorers, de speltak met de oudste jeugdleden, wat een mooi voorbeeld is van de doorlopende leerlijn waar wij gebruik van maken. Bij Scouting blijf je je ontwikkelen, ongeacht je leeftijd en daar zijn wij als Scouting Starrenburg ontzettend trots op!! Op zowel deze ontwikkeling van onze leden als op onze grootte groep (bege)leiding die elke week klaarstaat voor onze leden. Bij de bevers, welpen en scouts spreken we van leiding, bij de explorers en scouts+ van begeleiding en bij de stam van een vertegenwoodiger.

Naast leiding zijn er nog veel meer vrijwilligers, zo is er een materiaalbeheerder, clubhuisbeheerder, secretaris, penningmeester en nog veel meer. Ook zijn er oudervertegenwoordigers. Elke speltak wordt vertegenwoordigd door een ouder van een van de leden en samen met alle andere vrijwilligers komen zij bijeen in de zogenoemde Groepsraad, wat eigenlijk ook wel het besluitorgaan van de Starrenburg is. Zonder al deze vrijwilligers kunnen de speltakken niet functioneren en kunnen er geen opkomsten, activiteiten, kampen of evenementen georganiseerd worden..

De leiding heeft de benodigde cursussen van Scouting Nederland gevolgd en kan daardoor precies inspelen op de essentie van de speltak en het niveau van de kinderen. Met enige regelmaat worden er herhaling-trainingen gevolgd om de kennis up-to-date te houden of om nieuwe dingen te leren. Op deze manier blijft de leiding zich ontwikkelen en wordt de kwalitateit gewaarborgd.

De leiding wordt gecoached door een praktijkbegeleider (Natasja Borgdorff) en Groepsbegeleider (Mary Thomassen). Samen met de leiding wordt er regelmatig gekeken naar het aangeboden (scouting)spel en wordt er geëvalueerd of worden tips en trics uitgewisseld.

Samen met alle vrijwilligers zijn we Scouting Starrenburg, hier zijn we trots op en doen dit het liefst voor zoveel mogelijk kinderen. Scouting is voor iedereen en daagt je, op welke leeftijd dan ook, uit. Lijkt het iets voor uw kind om bij Scouting Starrenburg te komen of voor u zelf om bijvoorbeeld een functie binnen de Starrenburg te vervullen? Dan nodigen we u van harte uit op ons clubhuis of neem contact met ons op!

Scout ben je niet voor even, maar voor altijd! Van jong tot oud! En is voor iedereen!

leiding kerst