Nieuwsbrief April 2017
Scouting Nederland heeft onlangs iedere scoutinggroep de mogelijkheid geboden om aan het scoutingmagazine een aantal persoonlijke pagina’s van de scoutinggroep te voegen. Hierdoor herkennen onze jeugdleden hun eigen onderdeel van hun scoutinggroep. De welpen zijn hier actief mee aan de slag gegaan en hebben hun eigen pagina opgevuld. Wij hebben over de bestemming nagedacht van de nieuwsbrief en met elkaar besloten om de nieuwsbrief vooralsnog in stand te houden zodat eenieder goed geïnformeerd blijft.

Bevers
Goed nieuws: Er komen steeds meer bevers bij de Starrenburg! We zijn al bijna verdubbeld, maar is nog genoeg ruimte voor meer nieuwe bevers.lammetjes bevers

De bevers hebben de afgelopen tijd een hoop bijzondere themaopkomsten gehad, zo hebben we chinees nieuwjaar gevierd met echt vuurwerk, de lammetjes bezocht, pizza's gebakken, carnaval gevierd en zelf gebowld! Verder is ons hele leidingsteam in een keer geïnstalleerd waarbij de Bevers hebben geholpen. Nu de lente is begonnen en dat betekent dat de Bevers binnenkort weer op pad gaan in de natuur. Ook het Beverweekend komt steeds dichterbij, wat voor spannends zal er dan gaan gebeuren?

Welpenkamp

De zomer klinkt nog zo ver weg, maar de welpen leiding is alweer druk bezig met de organisatie van het welpenkamp. Dit jaar gaan we naar het mooie Zeeland en wel naar Middelburg. Een week vol spanning en avontuur waar de kinderen de tijd van hun leven beleven.

Alle ouders hebben ondertussen een brief ontvangen met alle informatie over de inschrijving van het zomerkamp. Wij willen vragen om deze in te vullen en aan de leiding te geven. Later wordt er een informatiemiddag georganiseerd waar alle informatie wordt gegeven en er ook gelegenheid is voor vragen.

Scouts

Met grote trots kunnen wij u meegeven dat Nadia en Simone hun insigne “artiest” hebben behaald. Beide hebben hiervoor meegedaan aan het éénakter festival en moesten ieder 30 minuten op het toneel van het Hofplein theater vullen. Het thema van dit festival was: I have a dream. Met de stukken "Hommie weet het beter" en "Kleurloos" lieten de dames zien wat ze in zich hadden en met iemand van de leiding in het publiek zat er dus niets anders op dan hen te verrassen met het behalen van hun welverdiende insigne Artiest! RSW scouts

In het weekend van 31 maart t/m 2 april zijn de Regionale Scouting Wedstrijden geweest op het labelterrein in Pijnacker. Het gehele weekend is er gestreden voor de eerste plaats met het daarbij behorende wisselschild en een plek op de Landelijke Scouting Wedstrijden. Dit jaar deden we met maar liefst 4 patrouilles mee, echter helaas is het ons niet gelukt om bij de eerste drie plekken uit te komen.

Explorers

explo 17Explorers doen op een ongedwongen manier ontzettend veel vaardigheden op. Maar niet alles wat ze leren, hoeft onopgemerkt te blijven. Om deze persoonlijk groei zichtbaar te maken kunnen er jaarbadges, insignes en awards behaald worden.

Enkele weken geleden zijn de explo’s gestart met het maken van een plan om het insigne Buitenleven te gaan behalen eind april. Hiervoor hebben zij een viertal activiteiten bedacht om deze te kunnen halen.

Nu kunnen we aan deze insignes werken in ons eigen altijd mooie Overschie maar dan hebben we wel een hoop luxe om ons heen. Daarom hebben we een geschikt primitief kampeerterrein gevonden met als enige luxe een waterpomp, Scouting Kampeerbos De Rendierhoeve in Moergestel.

Groepsbestuur
Scouting Starrenburg is een florerende scoutinggroep. Scouting Nederland doet regelmatig onderzoek naar de samenstelling en de omvang van verschillende scoutinggroepen. Hieruit blijkt dat de Starrenburg, wat betreft de samenstelling en omvang, een gezonde groep is. Vanzelfsprekend zijn wij hier erg tevreden mee, echter dat neemt niet weg dat we ook graag gezond willen blijven en er dus altijd ruimte is voor nieuwe jeugdleden.

Ledenwerving
Wij hebben de afgelopen periode veel tijd gestoken in ledenwerving: Er zijn flyers verspreid onder nieuwe bewoners in Park 16Hoven, in het Prachthuis, bij de bibliotheek, bij het zwembad, op scholen en op veel meer plekken en schrijven regelmatig artikelen in de Overschiese krant om te laten zien welke activiteiten er met en voor kinderen georganiseerd worden.

Gaat uw kind met veel plezier naar Starrenburg? Meldt het bij buren, ouders op school of neem vriendjes van uw kind een keer mee (mogelijke nieuwe leden mogen drie keer gratis meedoen).

Wist u bijvoorbeeld dat:

• De Starrenburg in het boekje staan van de Rotterdam pas?
    “Hé bever! Fikkie stoken, knopen leggen, hutten bouwen, speurtochten maken: wat een feest. Lekker in de buitenlucht, met je beste vrienden. Kom je ook spelen?” Starrenburg biedt (nieuwe) kinderen van
    5 tot 18 jaar korting op het lidmaatschapsgeld aan (deze actie loopt van 1 maart 2017 t/m 31 mei 2017);
  • Er voor de Starrenburg jeugdleden die een spreekbeurt over scouting willen houden een mooi spreekbeurt pakket voor hen klaar staat bij de Starrenburg. Dit spreekbeurt pakket wordt door Scouting Nederland ter beschikking gesteld. Leuke bijkomstigheid voor de jeugdleden die hier gebruikt van maken; Er kan een insigne mee verdiend worden.
  • Als een Starrenburg jeugdlid zorgt dat er een nieuw jongere lid wordt van Scouting Starrenburg krijgt hij/zij een buddybadge! Vaak ontstaan bij Scouting Starrenburg vriendschappen voor het leven.

Bent u nieuwsgierig geworden wat we precies bij Scouting Starrenburg doen, komt u dan gerust een keer met uw kinderen kijken? Op de zaterdagen is het clubhuis open; De koffie staat klaar en u en uw kinderen zijn van harte welkom.